Mijn creatieve loopbaan begon ik als ontwerper in de reclamebranche. Na de nodige ervaring bij bureaus en een aantal jaren freelancen ben ik mijn eigen reclamebureau gestart dat ik zo'n 30 jaar heb gehad. Reclame blijft echter ‘gebonden’ creativiteit en de hang naar de echte creatieve vrijheid bleef al die tijd aanwezig. Eind jaren '90 ben ik weer gestart met schilderen en de tijd erna is daar steeds meer de nadruk op komen te liggen. De laatste jaren kan ik mij volledig hieraan wijden.

 

Qua thema voor mijn schilderijen ben ik al heel lang geboeid door de vele vormen van verval, bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen. Ze hebben geen monumentale of historische waarde, maar hebben vaak een fascinerend sombere schoonheid. Door de sterker wordende

maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor. De laatste jaren zijn mijn werken - waaronder sinds kort ook grote tekeningen in houtskool - meer reflecties op de huidige tijd met de snelle ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag.

Daarnaast maak ik portret- en figuurschilderijen en tijdens de jaarlijkse schilderreizen naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië ook landschappen.


Lid Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK)

 

ONDER 'MIJN WERK / EXPOSITIES'

ZIE JE WAAR IK EXPOSEER

© 2019 peter-s.nl