Mijn creatieve loopbaan begon ik als ontwerper in de reclamebranche. Na de nodige ervaring bij bureaus en een aantal jaren freelancen ben ik mijn eigen reclamebureau gestart dat ik ruim 30 jaar heb gehad. In die tijd heb ik uiteenlopende klanten geadviseerd en, samen met mijn medewerkers, vele concepten ontwikkeld en vormgegeven. Reclame blijft echter ‘gebonden’ creativiteit en de hang naar de echte creatieve vrijheid bleef al die tijd aanwezig. Eind jaren '90 ben ik weer gestart met schilderen en de jaren erna is daar steeds meer de nadruk op komen te liggen. De laatste tijd kan ik mij volledig hieraan wijden.

 

Qua thema voor mijn schilderijen ben ik al lang geboeid door de vele vormen van verval, bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen. Ze hebben geen monumentale of historische waarde, maar hebben vaak een fascinerend sombere schoonheid. Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent in mijn werk binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor. De laatste jaren zijn mijn werken meer reflecties op de huidige tijd met de snelle

ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag. Daarnaast maak ik portret- en figuurschilderijen en - tijdens de jaarlijkse schilderreizen naar Frankrijk of Italië - ook landschappen.

 

Lid Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK)

© 2017 peter-s.nl