Peter Schipper begon zijn creatieve loopbaan als ontwerper in de reclamebranche. Na de nodige ervaring bij bureaus en een aantal jaren freelancen startte hij zijn eigen reclamebureau dat hij zo'n 30 jaar heeft geleid. Reclame blijft echter ‘gebonden’ creativiteit en de hang naar de echte creatieve vrijheid bleef al die tijd aanwezig. Eind jaren '90 begon hij weer met schilderen en de tijd erna is daar steeds meer de nadruk op komen te liggen. De laatste jaren kan hij zich volledig hieraan wijden.

 

Qua thema is Peter Schipper al heel lang geboeid door de vele vormen van verval, bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen. Ze hebben geen monumentale of historische waarde, maar hebben vaak een fascinerende schoonheid. Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent binnen het thema.

Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor. De laatste jaren zijn zijn werken - waaronder sinds kort ook grote tekeningen in houtskool - meer reflecties op de huidige tijd met de snelle ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag.

 

ONDER 'MIJN WERK / EXPOSITIES' ZIE JE

WAAR PETER SCHIPPER EXPOSEERT

© 2022 peter-s.nl